Президентът Радев за убийството на полицая край Елхово: Безпрецедентен случай! МВнР да привика посланика на Турция

24rodopi.bg/Политика Това е безпрецедентен случай, доколкото до момента е известно - от територия на друга държава да се стреля по наш полицай. Очакв

24rodopi.bg/Политика

Това е безпрецедентен случай, доколкото до момента е известно – от територия на друга държава да се стреля по наш полицай. Очаквам външно министерство да извика турския посланик, да поиска обяснение, да поискаме пълно разследване, дори съвместно, но този случай категорично трябва да бъде установен. Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти в Египет по повод трагичния инцидент от тази нощ, когато граничен полицай загина, след като бе прострелян край Елхово.

„Трябва да са ясни причините, да е ясен виновникът, да има възмездие и съответно да предприемем необходимите мерки. Недопустимо е и на всеки съвет на ЕС настоявам за нашето ускоряване и приемане в Шенгенското пространство, за много по-голяма солидарност с България, която има най-дългата сухопътна външна граница на ЕС, където има активен поток от мигранти“, каза още държавният глава.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0