Президентът Радев открива новия завод на „Теклас“, в него вече работят 300 души

24rodopi.bg/Икономика Президентът Румен Радев ще участва в церемония по откриването на новия завод на компанията „Теклас - България“, научи 24rodopi.

24rodopi.bg/Икономика

Президентът Румен Радев ще участва в церемония по откриването на новия завод на компанията „Теклас – България“, научи 24rodopi.com. Производствената база и роботизиран склад са във Враца. 30 милиона лева бяха инвестирани от „Теклас“ в 7-мия завод у нас. Той ще бъде официално открит на 24 ноември – четвъртък.

„300 души вече са ангажирани в новия завод. С инвестицията на „Теклас“ ще се обособи нова индустриална зона във Враца, а градът ще се появи до Кърджали на световната карта на автомобилната индустрия“, заяви пред 24rodopi.com Георги Георгиев, пълномощник на изпълнителните директори на компанията.

В промишления гигант на Кърджали, в който се произвеждат части за автомобилната промишленост, работят над 3 000 души. В града край Арда е позициониран и най-големият Научно-изследователски център на дружеството. Цех е изграден и в Крумовград.

Дружествата на „Теклас“ са специализирани в производството на каучукови, пластмасови и метални съединения за горивните, охладителните и спирачни системи за всички световно известни автомобилни компании, сред тях и най-новите електрически и хибридни модели. Компанията притежава собствени заводи в България, Турция, Сърбия, Китай и Мексико, а така също така и логистични центрове и офиси в Европа. „Теклас“ е с общ персонал над 5 400 души.

На снимките: Заводите „Теклас“ в Кърджали. Първата копка във Враца бе направена на 19 юли 2019 година

COMMENTS

WORDPRESS: 0