Президентът Радев: Българите са енергийно най-бедните в Европа, задава се чудовищна инфлация

Президентът Радев: Българите са енергийно най-бедните в Европа, задава се чудовищна инфлация

 24rodopi.bg/Политика "Трябва да търсим решения, които да бъдат в наш интерес. За разлика от много държави, нашата зависимост е голяма. За разлика от

 24rodopi.bg/Политика

„Трябва да търсим решения, които да бъдат в наш интерес. За разлика от много държави, нашата зависимост е голяма. За разлика от много държави, българите са енергийно най-бедните в ЕС. Рисковете са една чудовищна инфлация, в която хиляди предприятия няма да издържат. Това означава тежка икономическа и социална криза“, заяви президентът Румен Радев. 

Според него, в момента страната ни няма нужда от нови избори, защото е изправена пред редица кризи.

„Натискът беше по-голям миналата година. Удържах на натиска с два поредни съвета и може да се удържа на него, само когато има ясни позиции и желание. Моите реакции винаги са били ясни, това каза Радев за казуса със Северна Македония пред Паметника на незнайния воин, където той и Илияна Йотова поднесоха цветя.

„Мисля, че и аз, и служебното правителство показахме основанията и обяснихме позициите на България и те се възприемат. Става въпрос за правата на човека и език на омразата. Това е несъвместимо с европейските принципи.

Очаквам правителството да осъзнава и отстоява българския интерес. Имам ясно изразена и последователна политика относно Северна Македония“, подчерта президентът.

Снимка:Бгнес

COMMENTS

WORDPRESS: 0