Президентът награди директора на кърджалийската болница

24rodopi.bg/Общество Искрено вярвам, че с хора, посветени на своите професии като вас и с усилията на всички институции, ние като общество и държава,

24rodopi.bg/Общество

Искрено вярвам, че с хора, посветени на своите професии като вас и с усилията на всички институции, ние като общество и държава, можем и трябва да изградим една още по-добра система на българското здравеопазване – система на високо ниво, на високо качество на медицинските услуги, достъпна за всички български граждани. Това каза държавният глава Румен Радев на официална церемония в Гербовата зала на „Дондуков“ 2 , на която удостои с държавни отличия и почетния знак на президента изявени български лекари и специалисти.

С почетен знак на президента, Радев отличи проф. д-р Тодор Черкезов, директор на МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски“ в Кърджали, за висок принос към здравеопазването, за утвърждаване на хуманитарните ценности и принципи в българското общество и практическата им реализация в подкрепа на уязвимите хора в страната.

Президентът отбеляза, че за него е изключителна чест в Световния ден на здравето да удостои с високи държавни отличия водещи български лекари и медицински специалисти, „извървели своя житейски и професионален път до успеха и посветили се на трудната, високоотговорна мисия да се грижат за живота и здравето на всички нас“.

Румен Радев изтъкна че, днешната церемония е израз на благодарност и признателност към техните успехи. Радев поздрави медиците за активната им работа с Министерството на здравеопазването, което, по думите му, полага огромни усилия в осъществяването на визията за по-добра българска система и модел на здравеопазване.

Снимка: БТА

COMMENTS

WORDPRESS: 0