През 2022-ра в Кърджали: Продавам по-голямо жилище във „Възрожденци“, за да си купя по-малко в центъра!

24rodopi.com/Кърджали Брокери прогнозират ръст на така нар. „двойни сделки“ - продаваш по-голямо жилище, за да купиш по-малко на по-хубаво място, в К

24rodopi.com/Кърджали
Брокери прогнозират ръст на така нар. „двойни сделки“ – продаваш по-голямо жилище, за да купиш по-малко на по-хубаво място, в Кърджали през 2022-ра година.
“Тази тенденция в Кърджали вече се наблюдава по отношение на „продавам от едната страна на реката, за да купя от другата“. Имаме клиенти, които са придобили имот във „Възрожденци“, но той не е обитаем, дори си стои на замазка. Кварталът отдавна не е това, което са очаквали хората след масираното строителство. В същото време факт в последните 3-4 години е засиленото строителство в централната част на Кърджали, има предлагане на апартаменти в качествено изградени кооперации“, отбелязва пред 24rodopi.com собственик на агенция за недвижими имоти.
Според брокера, през 2022-ра в Кърджали ще има ръст и на „двойните“, и на „тройните“ сделки – продаваш по-голямо, за да купиш две по-малки или обратното.
Прогнозите и на инвеститори, и на брокери е за лек ръст на цените на жилищата в Кърджали и през следващата година.
Както вече 24rodopi.com писа, апартамент в новострояща се малка кооперация в идеалния център на Кърджали бе продаден при цена от 800 евро на квадратен метър. Има и няколко изповядани сделки при 650-700 евро/кв. м.

COMMENTS

WORDPRESS: 0