Преумора! Заспиване на единия шофьор – причина за катастрофата на кърджалийските жандармеристи?

Преумора! Заспиване на единия шофьор – причина за катастрофата на кърджалийските жандармеристи?

24rodopi.bg/Темата+ Най-вероятната причина за катастрофата с кърджалийските жандармеристи е заспиване от страна на единия шофьор. Това станало ясно о

24rodopi.bg/Темата+

Най-вероятната причина за катастрофата с кърджалийските жандармеристи е заспиване от страна на единия шофьор. Това станало ясно от показанията му пред разследващите. Той заявил, че бил преуморен след работа, тъй като се връщал с колегата си след нощта смяна. Жандармеристите в другата кола пък трябвало да застъпят на дежурство, посочва бтв.

Стабилно е състоянието на пострадалите при катастрофата край Царево, при която челно се удариха две коли на структурата на жандармерията в Кърджали, а четирима служители на реда бяха настанени в бургаската областна болница с различни наранявания. Те са без опасност за живота, съобщи говорителят на лечебното заведение Юлия Андреева, цитирана от БНР.

Както вече 24rodopi.com писа, в разследването на инцидента се работи по всички възможни версии, включително човешка грешка и технически проблем в един от автомобилите.

Районният прокурор на Бургас Мария Маркова заяви, че докато не бъдат разпитани свидетелите и не бъдат изготвени експертизи, не може да се каже дори с каква скорост са се движили превозните средства по време на инцидента.

„Резултатите от кръвните проби, които са взети от пострадалите за наличие на алкохол или наркотици, няма как да бъдат ясни на този етап, защото тези експертизи се назначават от Научно изследователски институт по криминалистика и криминология (НИКК)“, каза още прокурор Маркова. Резултатите трябва да бъдат готови до 2 седмици.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0