Преследваният от 150 полицаи Бейсим нападнал овчар край Черноочене, но пострадал – настанен е в болницата в Кърджали

Преследваният от 150 полицаи Бейсим нападнал овчар край Черноочене, но пострадал – настанен е в болницата в Кърджали

24rodopi.com/Криминале Издирваният от 150 полицаи и жандармеристи Бейсим Салим е настанен в болницата в Кърджали. Както вече 24rodopi.com писа, в ра

24rodopi.com/Криминале
Издирваният от 150 полицаи и жандармеристи Бейсим Салим е настанен в болницата в Кърджали.
Както вече 24rodopi.com писа, в ранния следобед 54-годишният мъж от Сърница бе задържан. Той оказал съпротива при ареста и е бил ранен, но не от полицаи. Преди да бъде задържан той е заплашил с пушка и нож овчар в гората карай Черноочене. Мъжът е успял да се измъкне и се обадил в полицията.
Именно край Черноочене Бейсим е бил задържан.
Така въоръженият и много опасен беглец е бил локализиран и задържан. Това съобщи главният секретар на МВР Петър Тодоров в Сърница след задържането на беглеца. Както вече писахме, екшънът започва в 18,40 часа вчера след съседска кавга. При нея Бейсим Салиф е стрелял по своя комшия Мюмюн Мюмюн, с когото имали спорове за животните от години. Нападнатият успял да отнеме старата пушка на Бейсим. Тогава той извадил нож и е прорязал по ръката съпругата на Мюмюн. Уплашил се и побягнал към дома си, взел друга пушка и се насочил към близката гора.
Снощи Салиф е стрелял по хасковски полицаи и се наложило от столицата да тръгне спецекип.
Пастирът Бейсим познавал отлично района и успял да стигне до района на Черноочене.
След задържането си Бейсим е настанен с леки повърхностни рани в болницата в Кърджали. Те обаче не са причинени от последната схватка с полицаи, а преди това от чернооченския овчар. Срещу Салиф са повдигнати две обвинения, заяви пред репортери районният прокурор на Хасково Румен Сираков.
Едното е за незаконно притежание на оръжия, а другото е за закана за убийство. Второто може да прерасне в опит за убийство, което е много тежко престъпление.
Бейсим Салим, когото в Сърница определят като скандалджия, има криминално досие регистриран за кражби и притежание на взривни вещества без разрешение. Местните си спомниха, че като войник техният земляк е бягал от казармата.

COMMENTS

WORDPRESS: 0