Преслав Боруков: 100% раздаване във всеки мач, шанс и късмет и… „Арда“ ще играе в Европа

24rodopi.bg/Спорт Хубавото е, че в „Арда“ има доста български футболисти. Към мен имаше интерес и от други отбори, но аз разговарях с Александър

24rodopi.bg/Спорт

Хубавото е, че в „Арда“ има доста български футболисти.

Към мен имаше интерес и от други отбори, но аз разговарях с Александър Тунчев и смятам, че направих най-добрия избор. Сигурен съм, че нещата ще се получат.

Футболът в Кърджали се развива през последните няколко години и логично отборът постигна доста добри резултати.

Това казва за новия си тим Преслав Боруков, който се присъедини към „Сините от Кърджали“ през зимния „трансферен прозорец“. Коментарът му е след изиграните две контроли в Анталия, в които „Арда“ победи „Аланияспор“ с 4:0 и украинския „Заря“ с 2:1.

„Смятам, че стилът на игра на „Арда“ е бърз, експлозивен, с бърз преход. Иначе тук тренираме по два пъти на ден“, казва роденият на 23 април 2000 година в столицата играч.

Относно поставената от наставника Александър Тунчев цел – участие в евротурнирите, високият 189 см централен нападател казва пред клубния сайт: „Във футбола няма как да се правят планове, защото тук един ден е много време. Според мен най-важното е да се играе всеки мач на сто процента и, където имаме шанс и късмет, защото и това е важно в спорта, да постигнем високи резултати“.

За селекцията, Боруков, който на 16-годишна възраст е бил в състава на английския „Шефилд Уензди“, отбелязва: „Аз като българин винаги смятам, че е добре да се залага на български футболисти. Относно въпроса за чужденците, всеки треньор си има негови виждания, но аз съм да се дава път на българите, за да може да имаме по-силен национален отбор, и по-силно първенство“.

За очакванията от присъствието си на „Арена Арда“ 22-годишният софиянец, който след 4-годишен футболен гурбет на Острова е играл в „Етър“, унгарския „Залаегерсег“ и пловдивския „Локомотив“, споделя: „Нямам конкретни цели, просто се надявам отборът да върви напред, да побеждаваме и да видим, какво ще ни поднесе съдбата“.

В свободното си време усмихнатият Преслав… обича да гледа много мачове, следи най-добрите първенства, разтоварва се с видео игри.

„Най-голямото ми хоби е футболът, което и за щастие е моята професия“, допълва Преслав Боруков и се обръща към феновете: Подкрепа и търпение.

COMMENTS

WORDPRESS: 0