Премиерът отива в Комотини, ще инспектира изграждането на газовата връзка Гърция-България

Премиерът отива в Комотини, ще инспектира изграждането на газовата връзка Гърция-България

24rodopi.bg/Регион След като в петък министър-председателят Кирил Петков инспектира изграждането на междусистемната газова връзка Гърция-България в р

24rodopi.bg/Регион

След като в петък министър-председателят Кирил Петков инспектира изграждането на междусистемната газова връзка Гърция-България в района на Стара Загора, утре, 21 март, премиерът ще направи оглед и на строежа на интерконектора в района на град Комотини, Гърция. Това съобщават от пресцентъра на Министерски съвет.

Газовата връзка ще свърже газопреносните мрежи на двете съседни държави, осигурявайки достъп до Южния газов коридор и до редица нови източници на природен газ. IGB e с обща дължина 182 км, повечето от които са на българска територия.

Трасето на газопровода преминава през общините Стара Загора, Хасково, Димитровград и Кърджали, като осигурява възможност за газификация на всички населени места в района. Интерконекторът е от голямо значение не само за развитието на регионите, но и за енергийната независимост и сигурност на България. Проектът е в отлична синергия с други големи международни проекти като Трансадриатическия и Трансанадолския газопровод (TAP и TANAP), като и с планирани и вече съществуващи терминали на втечнен природен газ.

COMMENTS

WORDPRESS: 0