Премахване на гаражите – оборот за каруцари, но всеобщото мнение „Айде, бе, какво ще ни направят!“(снимки)

24rodopi.bg/Общество Започна „доброволното“ премахване на незаконните гаражи по улиците в Кърджали. Бригади са ангажирани в дейността по разглобяване

24rodopi.bg/Общество

Започна „доброволното“ премахване на незаконните гаражи по улиците в Кърджали. Бригади са ангажирани в дейността по разглобяване и отнасяне на ръждясалите тенекии. Най-вече каруцари, които ще отнесат железата на вторични.

Дейностите са част от Наредбата за организация на транспортната дейност и безопасността на движението на територията на община Кърджали, касаеща ограждането на паркоместа и монтиране на гаражни клетки и приспособления за паркиране на МПС по улици, тротоари, зелени площи и междублокови пространства.

Всички притежатели на гаражни клетки и други приспособления се приканват да ги премахнат доброволно или веднага след получаване на покана за преместване. При неспазване на посочения срок на собственика ще бъде наложена глоба в размер от 50 до 200 лв. Поканите се поставят на всички конструкции, които са извън дворове на къщи или незаградени терени. Собственици, които притежават документи, трябва да представят строителни книжа в общинска администрация. Всички останали конструкции, които се намират на терени общинска собственост, ще бъдат премахнати, след изтичане на законоустановения срок, посочват от Общината.

Собственици на гаражи по паркинги във „Възрожденци“ обаче все още се „ослушват“, установи проверка на 24rodopi.com.

Предупредителните послания, залепени по тях, се късат, а мнението на хората „Айде бе, нищо не ни направиха за толкова години, та сега ли“.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0