„Предозирана политология“: Народът, прегърнал турци, спасил евреи, приютил арменци и руси, трябва да се извинява на Украйна?!

„Предозирана политология“: Народът, прегърнал турци, спасил евреи, приютил арменци и руси, трябва да се извинява на Украйна?!

24rodopi.com/Коментари „Българската държава дължи извинение на украинския народ“.  Това заявил в ефира на една от националните телевизии някакъв пол

24rodopi.com/Коментари
„Българската държава дължи извинение на украинския народ“. 
Това заявил в ефира на една от националните телевизии някакъв политолог (експертиза няма, ама колкото от нищо не разбира, толкова от всичко коментира). От тия, дето все ги канят да ни обясняват като на дебили. И дебилите им се връзват. Като пенсионер на 50 лева от джипка.
Държавата все пак представлява народа. Този народ, който не позволи нито един от десетките хиляди евреи в страната да замине към нацистки концлагер. Народът, който не потърси реванш от мюсюлманите след Освобождението и не срути нито една джамия. Народ, който отвори границите си и прие хиляди арменци след геноцида в Турция, превръщайки страната ни в тяхна втора Родина. Народ, който прие хиляди „белогвардейци“, търсещи спасение след болшевишката революция. Народ, който не допусна „югославски сценарий“, защото остави да го води мъдростта. Народ, който 30 години търпи някаква измислена държава, създадена от Титова Югославия и никога несъществувала преди това, да й краде историята и плюе.
Този народ ли трябва да се извинява на някого? И защо? Защото някакъв щатен ала-балист, турил звание „политолог“, се опитва да чете морал. Ако толкова държи, нека тръгва към Киев и да се извинява на всеки срещнат там. Българският народ не дължи извинение на никого.
Апропо, същите подобни „политолози“ от три десетилетия извайват образа на Доган като „гарант за етническия мир“.
Етническият мир и модел в България се дължат на мъдростта на хората тук. Които няма за какво и защо да се извиняват на когото и да било!

COMMENTS

WORDPRESS: 0