Предложението на ДПС: Юнал Тасим да остане още 6 години във Фискалния съвет

Предложението на ДПС: Юнал Тасим да остане още 6 години във Фискалния съвет

24rodopi.bg/Политика Крумовградчанинът Юнал Тасим е предложен от ДПС да остане още един мандат във Фискалния съвет. 59-годишният икономист Юнал Таси

24rodopi.bg/Политика

Крумовградчанинът Юнал Тасим е предложен от ДПС да остане още един мандат във Фискалния съвет.

59-годишният икономист Юнал Тасим Тасим, който беше депутат в 39-то, 40-то и 41-во Народно събрание и зам.-министър на икономиката в правителството на Пламен Орешарски, стана член на новия независим консултативен орган по въпросите на фискалното управление в края на 2015 година, когато парламентът гласува състава му.

Седем са кандидатите за следващия 6-годишен мандат на Фискалния съвет, който наблюдава изпълнението на бюджета и разходването на публичните финанси. Депутатите ще трябва да изберат петима от тях – един председател и четирима членове.

Интересното е, че ГЕРБ предлага за председател на Фискалния съвет Любомир Дацов, който беше предложен от „Има такъв народ“ за икономичecĸи миниcтъp във втория пpoeĸтoĸaбинeт, нареден от Слави Трифонов.

За председател от „Продължаваме промяната“ предлагат доц. д-р Калоян Ганев, преподавател по Публични финанси в Софийския университет.

COMMENTS

WORDPRESS: 0