Предизборна скука за балотажа в Турция, напрежението се вдига у нас с фалшиви новини

Предизборна скука за балотажа в Турция, напрежението се вдига у нас с фалшиви новини

24rodopi.bg/Политика Предизборна скука е налегнала изселническата общност в Турция. Дори една трета от онези 91 432 избиратели от 14 ноември не смятат

24rodopi.bg/Политика Предизборна скука е налегнала изселническата общност в Турция. Дори една трета от онези 91 432 избиратели от 14 ноември не смятат да упражнят правото си на вот на втория тур за президентско гласуване тази неделя.

Така можем да обобщим думите на изселнически активисти, помолени от от репортер на 24rodopi.com да коментират организацията и предизборните настроения за втория тур.

Единствено представителството на ДПС в Истанбул призова нашенците да подкрепят Анастас Герджиков, но този пост бе свален след реакции в България.

В социалните мрежи се появи лошо направен, но провокативен колаж, в който се анонсира, че „турските българи ще подкрепят за президент Герджиков, 93 000 българи в Турция ще гласуват за кандидата на Бойко Борисов“. Внушава се, че това пише в турска медия. Оказва се, че в София е направен колаж, като е използвана новина в турски сайт, в която новинарски е поднесена протоколната информация от вота на 14 ноември.

Според изселническите лидери, подобни провокации биха вдигнали активността за балотажа.

На снимките: Оригиналната новина от 15 ноември и българското менте

COMMENTS

WORDPRESS: 0