Преди убийството: Спор за сексуална ориентация и „Аз осиновен ли съм?“

Преди убийството: Спор за сексуална ориентация и „Аз осиновен ли съм?“

24rodopi.com/Темата+ „Не знам“. Последните думи на обвинения в убийство Стефан С. в отговор на въпрос „Какво искате от съда?“. Час и половина продъл

24rodopi.com/Темата+
„Не знам“. Последните думи на обвинения в убийство Стефан С. в отговор на въпрос „Какво искате от съда?“.
Час и половина продължи делото срещу 22-годишния кърджалиец. Младият мъж пристъпяше от крак на крак през цялото време, а периодично прокарваше десния си показалец по вътрешната и външната страна дървената банка, пред която бе изправен.
Прокуратурата поиска 18 години затвор за извършителя на зверското деяние, служебният защитник на Стефан настоя за 15 години при общ режим и лечение в специализирано заведение към затвора.
Припомняме, че убийството бе извършено рано сутринта на 12 април 2021-ва година. Стефан и майка му Даниела прекарали нощта в неговата стая. Пред разследващите по-късно студентът твърдял, че чул как майка му бълнува насън, че той е осиновен и че баща му е единственият му кръвен роднина. На сутринта поискал обяснение от майка си, която така и не му отговорила, но ядосано го заплашила, че ще го изостави, ако не спре с въпросите. Тогава Стефан грабнал кухненския нож и решил да я „накаже“. Последвали няколко удара, жената пищяла и отбранявайки се излязла на етажната площадка, където се появили и съседи. Последните думи на майката били „Добре, убий ме, довърши ми живота!“.
Това разказал пред разследващи Стефан, а месеци по-късно изрекъл, че имал съмнения от доста години, че е осиновен. Сега обаче осъзнавал, че се е излъгал.
Младият мъж не можел да се справя без майка си. Дори хладилника не си отварял сам. Всяка седмица пък тя пътувала до Пловдив, където учел, за да му готви и пере.
В хода на делото стана ясно, че фаталният спор сутринта на 12 април бил и относно сексуалната ориентация на Стефан.
В съдебната зала бяха показани окървавеният нож и якето на жертвата, изцапано цялото с кръв. Даниела С. умира от кръвозагуба.
Вещите лица потвърдиха в заседанието своята експертиза. 22-годишният е бил вменяем.
Предстои всеки момент съдът да изчете присъдата.

Съдът реши: 15 години затвор за Стефан – четете тук

COMMENTS

WORDPRESS: 0