Пратката с 49 бойни пистолета платена с 60 евро! Кюрди ли са крайните получатели?!

Пратката с 49 бойни пистолета платена с 60 евро! Кюрди ли са крайните получатели?!

24rodopi.bg/Темата+ Кашонът с укритите 49 бойни пистолета в него е трябвало да отпътува към Германия. Оръжията са били скрити сред кухненска посуда,

24rodopi.bg/Темата+

Кашонът с укритите 49 бойни пистолета в него е трябвало да отпътува към Германия. Оръжията са били скрити сред кухненска посуда, предимно чаши, опаковани във вестници. Изпращачите пък са търсили превоз от шофьори, занимаващи се с транспорт с бусове на различни стоки към Западна Европа. Пратката дори е била заплатена предварително в размер на 60 евро.

Това научи „Родопи voice“ от отлично осведомени източници.

Припомняме, че оръжието бе спипано при спецакция на полицията в Кърджали. Пистолетите били в кашон, оставен в гараж в областния град. Като съпричастни бяха задържани баща и син, на 52 и 27 години.

Престъплението е квалифицирано по чл. 339, ал. 1 вр. чл. 20 ал. 2, вр. ал. 1 от Наказателния кодекс.

„Огнестрелните оръжия са били внесени от съседна на България държава и са били предназначени за страна от Западна Европа. Брандът на пистолетите е бразилски, но не се знае в коя държава са произведени. Калибърът им е един от най-разпространените.

Все още се изяснява цената на оръжията. Двамата задържани мъже се занимават с търговия“, посочиха на извънреден съвместен брифинг след акцията на 11 март от Областната дирекция на МВР и прокуратурата.

Оръжията са били вкарани от Турция, научи екипът ни. Предполага се, че посрещачи на стоката е трябвало да бъдат кюрди, живеещи в Германия.

Повдигнатото обвинение е срещу 52-годишния мъж. Съдът в Кърджали му наложи най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

COMMENTS

WORDPRESS: 0