Пръстче, бутонче, число… Няма животно като „независим депутат“ – доверието в НС е на ниво „Грабвайте тоягите“

Пръстче, бутонче, число… Няма животно като „независим депутат“ – доверието в НС е на ниво „Грабвайте тоягите“

24rodopi.bg/Коментари/Политика Единственият депутат, който обяви, че напуска партийната си група заради несъгласие, а заедно с това и парламента, реш

24rodopi.bg/Коментари/Политика

Единственият депутат, който обяви, че напуска партийната си група заради несъгласие, а заедно с това и парламента, реши да остане. Жената подала заявление, че оттегля предишното си заявление. И така се превръща в седмия независим народен представител в това НС.

Цирковете продължават с пълна сила. След откритите обвинения в пазаруване на гласове…

Такова понятие като „независим“ няма. Има карта, пръстче, бутонче и формирана от нейде и по някакъв начин позиция. После всичко се отразява на таблото в пленарна зала. Без имена. Само числа. Това са депутатите. Зад тях стои друго.

Много лесно драмата може да се реши, законово. Хората са гласували за партии, не за номерата в листите. И напусналият партията би било редно да си обира крушите и от парламента. Защото не е влязъл там като независим. Не е ли тъй?!

И другият циркаджилък също. Водачи на листи се отказват, за да влезе следващият. А, че хората гласували за тях, а не за анонимника, им е през… електоралното в гащите.

Така се руши всякакво доверие. Така всичко се превръща в цифри и числа.

Всичко в тържище и пазарлък.

Доверието в парламента доближава ниво „Грабвайте тоягите“.

 

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0