Пращат на съд бай Юсуф! Мъжът убил куче, нападнало кокошките му

Пращат на съд бай Юсуф! Мъжът убил куче, нападнало кокошките му

24rodopi.bg/Общество Досъдебно производство е било образувано срещу 61-годишния мъж, който бе задържан в Момчилград във връзка с проверка за причинен

24rodopi.bg/Общество

Досъдебно производство е било образувано срещу 61-годишния мъж, който бе задържан в Момчилград във връзка с проверка за причинена смърт на гръбначно животно.

В края на месец януари жителят на село Пиявец умъртвил бездомно куче, като му нанесъл удари с тояга.

„Всяко действие и изразяване на нетолерантност срещу насилниците има значение!

Сигнализирането и буденето на институциите срещу жестоките ,,хора“ , които нарушават законите има значение. Малкият Томи беше убит кошмарно, но всички НИЕ не си затворихме очите и не оставихме нещата в тишина“, се посочва по повод образуваното производство в групата „Справедливост за Мечо-събития и протести“.

„Много пъти влизаше в двора на човека. Той гледа кокошки, опитал се е да защити стопанството си“, пък разкриват съседи на 61-годишния Юсуф О. в момчилградското село. Кучето влязло направо в кокошарника. „Убило е четири или пет от птиците“, посочиха още местни.

Бай Юсуф гледал и няколко крави.

„Имаме проблем с уличните кучета. Една глутница са, хора досега не са нападали, но домашни животни да“, допълниха за 24rodopi.com жители на Пиявец.

COMMENTS

WORDPRESS: 0