ПП-ДБ: Радев да оттегли указа си, половината министри не са давали съгласие да влязат в проектокабинета „Габриел“

24rodopi.bg/Политика Лидерите на коалицията „Продължаваме промяната – Демократична България” (ПП-ДБ) призоваха президента Румен Радев да оттегли указ

24rodopi.bg/Политика

Лидерите на коалицията „Продължаваме промяната – Демократична България” (ПП-ДБ) призоваха президента Румен Радев да оттегли указа си, с който предлага на Народното събрание да гласува проектокабинета „Габриел”. Според ПП-ДБ половината от посочените за министри не са давали съгласието си да участват в предложения състав на Министерски съвет.

„Предложеният състав на проектокабинета днес с папката, представена на президента, не е съгласуван с преговорния екип на ПП-ДБ. С други думи, това е проектосъстав на ГЕРБ-СДС, без да е съгласуван с нас. Немалка част от номинираните за министри не са давали съгласието да участват в такъв кабинет. Включително и аз никога не съм се съгласявал. Подготвил съм декларация, с която заявявам, че не искам да бъда номиниран в състава на този Министерски съвет”, обяви Николай Денков.

Във връзка със Споразумението за съвместно управление, примерът в оставка каза, че няма съгласие по текста му. Останали спорни текстове, които не били обсъдени докрай. „Няма подписи от страна на ПП-ДБ”, добави Денков.

Съпредседателят на ПП Кирил Петков добави: „Мария Габриел показа, че няма качествата да бъде премиер“.

Вписаната като министър на здравеопазването Катя Панева дори обяви, че не познава и никога не е разговаряла с Мария Габриел.

Както вече писахме, към 16.30 часа днес номинираната за премиер от ГЕРБ-СДС Мария Габриел върна изпълнен първия мандат на президента. На „Дондуков” 2 тя изчете имената на министрите, които предлага за нов Министерски съвет.

COMMENTS

WORDPRESS: 0