ПП: Борисов, Радев и Караянчева са знаели, че газ през „Турски поток“ за България няма да има!

24rodopi.bg/Избори`2022   Целта на Русия с „Турски поток“ е до 2020 г. да изолира Украйна от газовите доставки и по тази тръба няма да дойд

24rodopi.bg/Избори`2022

 

Целта на Русия с „Турски поток“ е до 2020 г. да изолира Украйна от газовите доставки и по тази тръба няма да дойде газ за България. Впоследствие премиерът Бойко Борисов направи всичко възможно проектът да се случи до края на 2020 г., включително чрез драстични нарушения на законодателството и изпращане на армията да строи проблемните участъци.

Това твърдят от „Продължаваме промяната“, позовавайки се на справки на ДАНС, разпространени от разследващия сайт bird.bg. Докладът е изпратен до Президент, Премиер и Председател на НС.

Втората справка от декември 2017 г. доказва, че още тогава и Бойко Борисов, Румен Радев и Цвета Караянчева са знаели, че по тази тръба България няма да получи никакъв газ. В нея се казва, че „Газпром“ едностранно е променила параметрите за пренос на газ през българска територия и целият обем ще се транзитира през България в посока Сърбия, Гърция и Македония, като „количества за вътрешния пазар не са предвидени“.

Нито държавният глава, нито премиерът, нито председателят на Народното събрание тогава Цвета Караянчева не са реагирали на този диктат. Напротив, всички усилия на кабинета Борисов бяха хвърлени, за да се построи тръбата в изискуемият от Кремъл срок – декември 2020 година, посочват от „Продължаваме промяната.

Финансирането на тръбата стана изцяло с пари на българските данъкоплатци, а за реализацията в срок беше хвърлен огромен административен ресурс, включително за бързото му узаконяване. Тази припряност да се угоди на Кремъл се съпровожда със стотици нарушения на българското законодателство, описани в подробен доклад на Инспектората на Министерски съвет, поръчан от правителството „Петков“. Закононарушения, които българската прокуратура е отказала да разследва, установява разследване на БРРД.

Цвета Караянчева, която като председател на парламента също е чела справките с информацията за позорните за България условия, не е информирала най-висшия орган на властта – българското Народно събрание, преди то да гласува 2,8 милиарда лева за строежа на „Балкански поток“, посочват от „Промяната“.

Време е за политическото пенсиониране на Борисов и Караянчева!

Време е да бъде потърсена отговорност на виновниците за изхарчените 3 милиарда на българските данъкоплатци за финансирането на този проект, категорични са от „Продължаваме промяната“.

Купуването и продаването на гласове е престъпление! 

COMMENTS

WORDPRESS: 0