Поздравления, подаръци и бели рози за мисията на медиците!(снимки)

Поздравления, подаръци и бели рози за мисията на медиците!(снимки)

Кметът на община Ардино инж. Изет Шабан изпрати поздравителни адреси до местната Многопрофилна болница за активно лечение, Центъра за спешна медицинск

Кметът на община Ардино инж. Изет Шабан изпрати поздравителни адреси до местната Многопрофилна болница за активно лечение, Центъра за спешна медицинска помощ – Кърджали, филиал Ардино, общопрактикуващите и дентални лекари, завеждащ здравните кабинети в общинските училища и детски градини.

„7 април е Световен ден на здравето и Деня на здравния работник в България. Призванието за спасяване на човешкия живот не е само професия, а мисия на силния дух, на решителността и смелостта. От името на ръководството на Община Ардино и от мое име поздравявам всички здравни работници – лекари, медицински сестри, физиотерапевти, санитари, всички посветили живота си за грижите за здравето.

Изразяваме нашата най-сърдечна благодарност за неуморната енергия и грижите, които полагате в трудно време за изпитания за всички хора по света, предизвикано от пандемията коронавирус COVID-19. Пожелаваме Ви много здраве, щастие и успехи във Вашата благородна мисия!“, се казва в поздравителния адрес.

100 бели рози дариха кметът на Момчилград Илкнур Кязим, председателят на общинския съвет Ерсин Юмер и заместник кметът Гюлюзар Исмаил на здравните работници в общината по повод професионалния им празник. Цветя получиха всички лекари и медицински сестри, работещи в МБАЛ „Д-р Сергей Ростовцев“, лични лекари и здравни работници по детски градини и училища.

„Тези бели рози са знак на признателност към отговорната работа и професионализма на лекари, медицински сестри и здравни работници в Община Момчилград. Призванието да бъдеш медик не е само професия, но и мисия за опазване на най-ценното – човешкия живот“, заяви Илкнур Кязим.

„В края сме на един труден период. Една пандемия, която промени живота ни, настройките в обществото, която ни накара да погледнем по различен начин на света, на това, което имаме, да преподредим приоритетите си.

Пандемията отшумява, но изводите от нея остават.

Уважаеми лекари, медици, здравни работници,

Позволете да Ви поздравя със Световния ден на здравето и професионален празник на здравния работник!

Преди всичко-искрена благодарност за всички Вас, за Вашия всеотдаен ежедневен труд. Благодарност за това, че вдъхвате сила, увереност и най-вече надежда!

Желая Ви никога да не губите вярата и оптимизма си, за да продължавате да давате най-доброто от себе си в името на хората. Защото здравето е предпоставка за качествен живот и просперитет!“, с тези думи кметът на Джебел Неджми Али поздрави всички здравни работници в общината и областта. Медици получиха подаръци от името на кмета и Общинската администрация.

24rodopi.com

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0