Повече „зелено“: Ерол Мюмюн поиска отпушване на трафика през кръстовището за „Егнатия Одос“

24rodopi.bg/Общество Кметът на Кърджали Ерол Мюмюн изпрати до своя колега в Комотини Йоанис Гаранис писмо във връзка с образуването на задръствания н

24rodopi.bg/Общество

Кметът на Кърджали Ерол Мюмюн изпрати до своя колега в Комотини Йоанис Гаранис писмо във връзка с образуването на задръствания на светофара на пътя „Маказа-Нимфея“. Повод за него са получаваните през летния сезон многобройни сигнали от кърджалийци, пътуващи към туристически дестинации в Гърция, относно  продължителното чакане за преминаване през това кръстовище.

Във връзка с увеличения трафик по време на летния туристически сезон по пътя и вследствие на натоварената средноденонощна интензивност на автомобилното движение в двете посоки се образуват задръствания на светофара след  ГКПП “Маказа-Нимфея“ в посока България – автомагистрала А2 /Egnatia Odos/.

„С оглед на това моля да разгледате възможността за увеличаване на времетраенето на зелената светлина на светофарната уредба в двете посоки на пътя ГКПП “Маказа-Нимфея“-връзка с автомагистрала А2 /Egnatia Odos/. Считаме, че това ще облекчи трафика и ще подобри пътуването на туристи и жители“, пише в писмото кметът на Кърджали.

COMMENTS

WORDPRESS: 0