Потъващата „Промяна“ иска да превърне ГЕРБ в секция към ПП-ДБ, а Борисов все още се гърчи!

24rodopi.bg/Коментари/Политика Меморандумът, който шефовете на коалицията "Продължаваме промяната-Демократична България" (ПП-ДБ) предлагат на некоа

24rodopi.bg/Коментари/Политика

Меморандумът, който шефовете на коалицията „Продължаваме промяната-Демократична България“ (ПП-ДБ) предлагат на некоалиционните си партньори от ГЕРБ-СДС, е добра новина за трезвомислещите избиратели в България.

Вървим към разпадане на „сглобката“ и избори 2 в 1 – европейски и предсрочни парламентарни избори през юни.

Ако Бойко Борисов приеме условията за сделката –  всички назначения на регулаторите да стават съгласувано единствено между двете политически формации, „Ники да пътува (Денков да стана външен министър)“ и други изцяло в интерес на тези, които мислят за „островите“, потъващата формация „Продължаваме промяната“ ще превърне ГЕРБ в нещо като секция към ПП-ДБ.

Промотираните от президента Румен Радев политици, които вече в неговите очи са „шарлатани“, продължават да правят политика като в час по трудово обучение. И се кефят, гледайки как Бойко Борисов се гърчи.

 

ПП вече са пета или шеста политическа сила у нас. Те това много добре го знаят и затова няма да играят сами на европейските избори. За да не се сгромолясат, Кирил Петков и компания се отказват от заявката си за приемане в либералното семейство на Европа, а като новобранци на „Демократична България“ ще се надяват да имат поне един представител в Европейската народна партия.

 

Едно се върти в главата на Бойко Борисов сутрин, друго в следобедните часове, а съвсем различно е какво мислят за България и бъдещето на ГЕРБ депутатите и активистите на партията.

Наплашен ли е Борисов, зависим ли е, пионка ли е… Твърде много малки въпросителни, които гълтат много ценно време. Сякаш отлагат голямото питане „Накъде върви ГЕРБ с това поведение!?“. До момента в който ще бъде късно за ГЕРБ.

От ден първи на „сглобката“ „Промяната“ се държи така сякаш е наясно, че ротацията няма да се случи. Наближавайки 6 март, ПП-ДБ показват апетит за още 9 месеца „ние командваме“. Защото Борисов им е удобен. А и явно още не са готови за „островите“ с еднопосочен билет.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0