Поставени цели: 49 000 гласа за ДПС, 10 000 – за ГЕРБ

24rodopi.bg/Политика Над 49 000 избиратели в 9-ти Кърджалийски многомандатен избирателен район да гласуват за листата на ДПС на 2 октомври. Това иска

24rodopi.bg/Политика

Над 49 000 избиратели в 9-ти Кърджалийски многомандатен избирателен район да гласуват за листата на ДПС на 2 октомври. Това иска от областния съвет на партията в Кърджали лидерът Мустафа Карадайъ, научи 24rodopi.com.

Ако поставената цел бъде изпълнена, ДПС ще спечели 4 депутатски мандата в Кърджали.

Областният съвет на ДПС стартира подготовката си за предсрочните парламентарни избори. На вчерашното заседание (на снимката) общинските председатели са представили анализи на актуалната политическа обстановка в региона. Приет е график за провеждани на разширени заседания на общинските съвети, на които ще се попълват списъкът „кандидати за кандидат-депутати“. Сформиран е областен предизборен щаб.

Листата на ДПС в 9 МИР се очаква да бъде обявена на 29 август, като почти сигурен водач ще бъде Мустафа Карадайъ.

ГЕРБ отново ще се бори за единия кърджалийски мандат. Партията си е поставила за цел около 10 000 гласа, които биха й гарантирали кърджалийско присъствие в 48-ото Народно събрание. Листата ще се води от Цвета Караянчева.

Трета сила в региона се очертава партия „Възраждане“, в която фаворит за водач на кърджалийската листа остава досегашният депутат Георги Георгиев.

COMMENTS

WORDPRESS: 0