Последно: Ходът на БСП не мина в парламента, партията връща мандата и отиваме на избори за нов парламент

Последно: Ходът на БСП не мина в парламента, партията връща мандата и отиваме на избори за нов парламент

24rodopi.bg/Политика БСП ще върне утре на президента Румен Радев неизпълнен мандата за съставяне на правителство, обяви Георги Свиленски, председател

24rodopi.bg/Политика

БСП ще върне утре на президента Румен Радев неизпълнен мандата за съставяне на правителство, обяви Георги Свиленски, председател на ПГ на БСП. Припомняме, че именно той в миналия понеделник получи от държавния глава Радев папката с третия мандат.

Вчера Корнелия Нинова обяви, че ръководството на БСП е решило да се направи опит за съставяне на правителство с 6-месечна програма със 79 законодателни инициативи, като премиер бъде Асен Василев.

Днес мнозинството в 47-ото Народно събрание не допусна включването на управленската програма в дневния ред в четвъртък и Свиленски обяви ново решение на левицата.

„Това, което се случи днес беше тест на обществото – кой на коя страна е. Едните искаме да борим корупцията, а другите застават на страната на корупцията. Отговорността е на тези, които не подкрепиха България да има работещо правителство и Народно събрание“, обясни Георги Свиленски.

Предсрочните парламентарни избори ще бъдат вероятно на 2 октомври.

Снимка: бгнес

COMMENTS

WORDPRESS: 0