Посланикът на Турция в Момчилград: Среща с приказните герои и майката на героя в щангите

24rodopi.bg/Регион Задълбочаване на връзките между Община Момчилград и побратимените й турски общини, възможностите за инвестиции и съвместни инициат

24rodopi.bg/Регион

Задълбочаване на връзките между Община Момчилград и побратимените й турски общини, възможностите за инвестиции и съвместни инициативи.

Това бяха част от темите, по които разговаряха кметът на Момчилград Илкнур Кязим и Н. Пр. Мехмет Уянък, посланик на Република Турция у нас. Дипломатът беше на първото си посещение в района.

„Много хора от Момчилград и района живеят в Турция и те са една от основните причини за активните ни контакти и сътрудничество“, заяви Илкнур Кязим. Тя запозна Н. Пр. Мехмет Уянък с предстоящата 15-а международна среща на момчилградчани „Момчилград винаги в сърцето ми“ и го покани да се включи в нея.

След официалните разговори Илкнур Кязим и турският посланик положиха цветя пред паметниците на Наим Сюлейманоглу и Нури Адалъ в центъра на града. Н. Пр. Мехмет Уянък остана впечатлен от новооткритата статуя на приказните герои Настрадин Ходжа и Хитър Петър, както и добре оформения парк и поддържаните улици и тротоари. След обиколката в центъра на града дипломатът посети духовното училище и новопостроената джамия в Момчилград. Н. Пр. Мехмет Уянък разгледа и къщата на Наим Сюлейманоглу, която скоро ще се превърне в музей на световния шампион. След това дипломатът гостува на майката на тежкоатлета Хатидже, която живее в Момчилград.

„За мен е чест да се запозная с майката на шампиона, прославил Турция и България по целия свят“, заяви Н. Пр. Мехмет Уянък.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0