Пореден жест! Бизнесмен дарява пакети с храни на 2000 пенсионери!

24rodopi.bg/Регион 2000 пенсионери в Неделино ще получат като дарение пакети с хранителни продукти на обща стойност над 70 000 лева. Изключителният ж

24rodopi.bg/Регион

2000 пенсионери в Неделино ще получат като дарение пакети с хранителни продукти на обща стойност над 70 000 лева. Изключителният жест е на родения в родопския град бизнесмен Веселин Георгиев.

Всеки пакет е с тегло 16 килограма и съдържа по два килограма ориз, сол, захар, боб, 3 литра олио, 5 килограма брашно.

Хранителните продукти вече са доставени в Община Неделино, а администрацията на кмета Боян Кехайов е ангажирана в раздаването на пакетите като партньор, спечелил доверието на дарителя и дадената гаранция, че всички храни ще стигнат до хората в списъците.

Това е поредният жест на Веселин Георгиев към неделинци. През 2018 година той осигури храни за всички пенсионери, а през 2019 година дари техника и консумативи за по 10 000 лева на двете детски градини в родопския град. Предприемачът пое и целогодишната издръжка на двама студенти, останали сираци, в размер на 6 хиляди лева. По инициатива на Георгиев бяха преведени и 15 хиляди лева за ремонт на църквата. Бизнесменът редовно осигурява средства за провеждане на националния фолклорен фестивал, факт са и други негови инициатива с благотвротителна цел.

„Пореден акт на милосърдие. Искрено благодарим за проявената човечност“, сподели кметът на Неделино Боян Кехайов.

Раздаването на пакетите стартира на 25 април в сградата на Туристическия информационен център.

COMMENTS

WORDPRESS: 0