„Помогнете ни! За Бога, тук умират хора!“(снимки)

24rodopi.bg/Общество „Помогнете ни! Моля ви, изпратете ни всичко, с което разполагате. Не са само Хатай и Антакия. Моля ви, за Бога, тук умират хора.

24rodopi.bg/Общество

„Помогнете ни! Моля ви, изпратете ни всичко, с което разполагате. Не са само Хатай и Антакия. Моля ви, за Бога, тук умират хора. За Бога, помогнете“.

Апелът през сълзи на една футболна легенда.

Бившият вратар и настоящ треньор на Хатайспор Волкан Демирел отправи отчаян зов за помощ след ужасяващото земетресение с магнитуд 7,8 по Рихтер, което удари Турция и Сирия, но бе усетено още в Египет, Ливан и Кипър.

41-годишният ветеран се включи на живо и през сълзи каза каква е обстановката в засегнатите райони след мощния трус и регистрираните най-малко 40 вторични труса.

Както вече писахме, нов мощен трус с магнитуд от 7,5 по Рихтер разлюля Южна Турция. Земетресението е регистрирано в 13:24 часа местно време в провинция Кахраманмараш.

Според информация на сеизмологичната обсерватория Кандилли в Истанбул трусът е бил с магнитуд 7,5, а по данни на Дирекцията за управление при бедствия и извънредни ситуации (АФАД) магнитудът на новия трус е бил 7,6.

Все още няма официални данни за нови загинали и разрушения.

Около 1 500 души са загиналите, а над 5000 ранени след разрушителното земетресение тази сутрин в 04.17 часа в южната съседка.

Двата самолета „Спартан“ на Военновъздушните сили, с помощ за Турция, излетяха от летището в столичния кв. „Враждебна“, съобщават от БТА. На машините има хора и техника, които да окажат съдействие на съседката ни за последиците от земетресението. 

Снимките са градовете Хатай и Адапазаръ.

COMMENTS

WORDPRESS: 0