„Помни! Подкрепяме! Действаме!“ – борбата срещу войната по пътищата

„Помни! Подкрепяме! Действаме!“ – борбата срещу войната по пътищата

За поредна година Езикова гимназия „Христо Ботев“ в Кърджали отдаде почит на пострадалите при пътнотранспортни злополуки и техните семейства и призова

За поредна година Езикова гимназия „Христо Ботев“ в Кърджали отдаде почит на пострадалите при пътнотранспортни злополуки и техните семейства и призова всички да спазват правилата за безопасно движение по пътищата.

И тази година мотото на ициативата бе „Помним! Подкрепяме! Действаме!“ – „Помним“ (тези, които са загинали), „Подкрепяме“ (тези, които са пострадали), „Действаме“ (за по-добра реакция по пътищата).

Инициативата в елитното училище бе организирана от Комисията по безопасност на движението по пътищата, училищния психолог и Ученическия съвет. В Гимназията се изготви специален кът с табло, което включваше  послания за спазване на правилата за безопасно движение по пътищата: „Лесно е да спасиш живот, просто спазвай правилата!“, „Гледай пътя, не телефона!“, „Намали скоростта, спаси живот“, „Безопасността на пътя е споделена отговорност“. Таблото включваше още изобразени основните пътни знаци  като предупредителни пътни знаци за опасност, знаци за предимство, забранителни знаци.  Интерес в къта предизвикаха и информацията за първите правила за движение на моторни превозни средства и любопитните факти за движението по пътищата в различните страни по света.

Ученическият съвет  запозна възпитаниците на Езиковата гимназия с тематични видеоклипове относно правилата за безопасно движение по пътищата и призова всички за отговорно поведение на пътя. Младите гимназисти разпространиха брошури с важна информация за пътна безопасност – правила за безопасно движение по пътищата, правила за шофьори, пешеходци, велосипедисти и други участници.

Безопасността на движението по пътищата е споделена отговорност. Нека обединим усилия в името на живота и всеки от нас да даде своя принос!

24rodopi.com

 

 

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0