Полицията: Задържан е дрогиран зад волана на автомобил с фалшиви номера

Полицията: Задържан е дрогиран зад волана на автомобил с фалшиви номера

24rodopi.bg/Криминале Автомобил с фалшиви регистрационни табели, управляван от водач, употребил наркотик, са установили полицейски служители от РУ-

24rodopi.bg/Криминале

Автомобил с фалшиви регистрационни табели, управляван от водач, употребил наркотик, са установили полицейски служители от РУ-Кърджали в хода на специализирана операция, съобщават от Областна дирекция на полицията.

На 6 февруари около 12,30 часа в областния град за проверка бил спрян лек автомобил „Мерцедес“ с 22-годишен шофьор, съобщиха от регионалния пресцентър на МВР. При направена справка се оказало, че регистрационните табели на колата са издадени за друго моторно превозно средство. Направеният тест за наркотици на водача отчел положителен резултат за метаамфетамин.  Отказана е била проба за химически анализ.

Мъжът е бил задържан за срок до 24 часа в полицейското управление. Образувано е досъдебно производство по чл.345, ал.1 от Наказателния кодекс за използване на чужди регистрационни табели и бързо производство по чл.343б, ал.3 за управление на автомобил след употреба на наркотично вещество.

38-годишен управлявал автомобил с прекратена регистрация, установили служители на РУ-Момчилград. Водачът бил проверен на улица в града и при справка станало ясно, че моторното превозно средство няма валидна регистрация. Работата по случая е с оглед на чл.345, ал.2 от Наказателния кодекс./24rodopi

COMMENTS

WORDPRESS: 0