Полицай от Родопите мина на червено в столицата и блъсна джипа на съпругата на министър Рашков (снимки)

Полицай от Родопите мина на червено в столицата и блъсна джипа на съпругата на министър Рашков (снимки)

24rodopi.bg/Криминале Съпругата на вътрешния министър в оставка Бойко Рашков е катастрофирала при метростанция "Г.М.Димитров" в столицата. Инцидентът

24rodopi.bg/Криминале

Съпругата на вътрешния министър в оставка Бойко Рашков е катастрофирала при метростанция „Г.М.Димитров“ в столицата. Инцидентът е станал в ранните следобедни часове, а самият Рашков е пристигнал веднага на мястото на пътното произшествие, за да съдейства на съпругата си, съобщават столичните медии. Рашкова не е пострадала, съобщават от МВР.

Водачът на другата кола – фолксваген „Голф“, е причинил удара. Той е служител на МВР.

Полицай от Смолян е минал на червено и така е станала катастрофата с министерската съпруга. Вероятно служителят на реда от Родопите се е заблудил от светещия в зелено светофар, който обаче е за другата секция – само за завоя надясно от бул. „Драган Цанков“ към бул. „Г.М Димитров“.

Полицаят с голфа преминал направо и така ударил джипа на Рашкова, която се движела по „Г.М. Димитров“.

Съпругата на министър Рашков, която е нотариус, шофира бяло БМВ. От снимки, публикувани на сайта на БНТ, е видно, че е пострадала предната решетка на луксозния автомобил.

Съобщението на МВР за пътния инцидент:

„Към 13.15 часа в полицията е получен сигнал за пътен инцидент на кръстовището на столичните булеварди „Драган Цанков“ и „Г. М. Димитров“, където са се ударили два леки автомобила – единият със софийска, вторият – със смолянска регистрация. При инцидента няма пострадали. Нанесени са материални щети по двете леки коли, няма щети по околната инфраструктура. Пробите за алкохол и наркотици на водачите са отрицателни. По първоначални данни от водача на втория автомобил, той е навлязъл в кръстовището направо при червен светофар, докато зелена е била светлината в секцията за надясно. На мястото е извършен оглед. Движението не е затруднено“.

COMMENTS

WORDPRESS: 0