Полицаи помогнали на убиеца Семерджиев да се укрие, осигурили му дори стълба, за да стигне до спалнята си

Полицаи помогнали на убиеца Семерджиев да се укрие, осигурили му дори стълба, за да стигне до спалнята си

24rodopi.bg/Криминале Служителка на столичното Първо РПУ е помогнала на задържания Георги Семерджиев да се укрие след фаталната катастрофа, която отн

24rodopi.bg/Криминале

Служителка на столичното Първо РПУ е помогнала на задържания Георги Семерджиев да се укрие след фаталната катастрофа, която отне живота на две жени. По първоначална информация служителката се е возила в автомобила на бившия футболист, който уби две млади жени при зверска катастрофа на столичния булевард „Черни връх“, но после станало ясно, че тя му е съдействала само при укриването. Според БНТ се оказва, че не само тя е помогнала, включили са се и други полицаи с логистична помощ.

Разследващите са установили, че Семерджиев се е обадил на полицайката. Тя му е помогнала да се снабди със стълба, тъй като не е имал ключ за апартамента, в който беше задържан. По случая се води разследване от дирекция „Вътрешна сигурност“.

По време на разпита ѝ тя е разказала, че след катастрофата полицаи от 4-то РПУ са отишли до автомивката на Семерджиев, откъдето са взели стълба и са я занесли до апартамента в „Лозенец“, където е живеел, съобщи БНТ. Вътрешният министър Бойко Рашков потвърди информацията, че служителката на МВР е била във връзка със Семерджиев. В момента въпросната жена е в болничен.

На 35-годишния Георги Семерджиев, отнел живота на две момичета, вече е повдигнато обвинение, което предвижда затвор от 5 до 20 години. Той е отказал да бъде тестван за алкохол и наркотици, днес се чака произнасяне на съда и тогава да бъде тестван, съобщи зам.-директорът на НСлС Ясен Тодоров пред Нова тв. Тодоров се оправда с НПК и изтъкна, че благодарение на НСлС и СДВР вчера Семерджиев е открит толкова бързо. Той на няколко пъти отклони въпросите към политическото ръководство на МВР.

Тодоров потвърди, че Семерджиев е бил задържан с дрога съвсем наскоро. Освен това преди година той е бил заловен с половин кг марихуана и около 300-400 гр кокаин. След споразумение с адвоката му и прокурора е получил 8-месечна присъда, която е излежал. Впоследствие след освобождаването му обаче изобщо не е бил наблюдаван от отговорната за това служба в МВР, посочи Рашков, за което е разпоредена проверка.

Семерджиев е с отнета шофьорска книжка още от 2005 г. След това се е сдобил с фалшива шофьорска книжка, издадена в Швейцария. Предприемани многократно действия от МВР, включително са изпращани материали до прокуратурата с мнение за образуване на досъдебно производство за шофиране без правоспособност. Държавното обвинение обаче е давало указания да се наложи единствено административно наказание. Семерджиев не е бил защитен свидетел, но е давал показания по дело за наркотици.

Вътрешният министър Бойко Рашков съобщи, че е разпоредил да бъде извършена проверка по всички случаи, в които Семерджиев се е сблъсквал със служителите на МВР. Той даде пример, че мъжът е бил спрян от полицаи, но по време на проверката е успял да избяга. „Озадачаващо е как се бяга по време на проверка“, коментира Рашков. Ще бъде установено кои са служителите, които са спрели Семерджиев, какво са констатирали те, дали са го преследвали, след като избягал и други детайли.

Според информация на БНТ Семерджиев гравитира около скандално известния в криминалните среди бизнесмен Христофорос Аманатидис – Таки. В оперативни разработки той е засечен, че отговаря за доставката и разпространението на наркотици (основно кокаин) в район „Студентски“ и основно в нощните заведения в Студентски град. През последните години Семерджиев е поел и контрола над дилърите в района. Има също данни, че той е плащал за осигуряването на полицейски чадър над тази дейност.

COMMENTS

WORDPRESS: 0