Полицаи осъдиха „Гранична“ за 41 бона

Полицаи осъдиха „Гранична“ за 41 бона

24rodopi.bg/Общество 30 спечелени дела за извънреден труд Общо 41 205 лева трябва да изплати Главна дирекция „Гранична полиция“ на свои служители в

24rodopi.bg/Общество

30 спечелени дела за извънреден труд

Общо 41 205 лева трябва да изплати Главна дирекция „Гранична полиция“ на свои служители в Родопите. 30 дела бяха заведени от униформени и спечелени само в рамките на дни, установи проверка на 24rodopi.com. Всички те са за допълнително възнаграждение за положен извънреден труд.

10 дела на гранични полицаи минаха през Окръжния съд в Кърджали. Решенията в полза на служителите от страна на районните магистрати в Момчилград бяха потвърдени на въззивната инстанция. Исковете засягат различни периоди от време и са между 703 и 1749 лева, като общият им размер е 12 229 лева. Решенията на Окръжния съд в Кърджали са окончателни и не могат да се обжалват.

В същото време гранични полицаи спечелиха 20 дела в Районния съд в Крумовград. Там общият размер на исковете е 28 976 лева. Най-вероятно те ще бъдат обжалвани от ведомството пред Окръжния съд.

Всички искове са за дължимо допълнително възнаграждение за положен извънреден труд, получено в резултат на преизчисляване на нощен труд с коефициент 1.143.

Както вече писахме, общо около 90 дела срещу МВР са вече в Окръжните съдилища в Кърджали и Смолян.

COMMENTS

WORDPRESS: 0