Полицаи и ученици тестват водачи – нито един с алкохол или наркотици

24rodopi.com/Общество   Служители от сектор Пътна полиция в Кърджали и 10 ученици доброволци от Общинския съвет по наркотични вещества отбе

24rodopi.com/Общество

 

Служители от сектор Пътна полиция в Кърджали и 10 ученици доброволци от Общинския съвет по наркотични вещества отбелязаха в съвместна проява Световния ден за възпоминание на жертвите на пътнотранспортни произшествия. В продължение на един час в неделя на най-оживения булевард в Кърджали – „Беломорски“, бяха извършвани проверки на водачи на автомобили за употреба на алкохол и наркотици. Под ръководството на началника на Пътна полиция главен инспектор Георги Господинов в операцията бяха проверени 7 водачи, от които 1 за наркотици, останалите за алкохол. Всички проби се оказаха с отрицателни резултати. Учениците, водени от председателя на Общинския съвет по наркотични вещества Сезгин Бекир, доктор по психология, и секретаря на съвета Валентина Грудева, раздадоха листовки на водачите по темата за употреба на алкохол и наркотици. При проверките беше установено нарушение на ЗДвП – един от автобилите се оказа без годишен технически преглед. 

Полицейските служители съставиха на водача фиш за констатираното административно нарушение. Многобройни бяха въпросите на учениците след края на проверките, поради което беше отправена покана за нова среща със служители на Пътна полиция по въпросите, които ги интересуват.

Днешната съвместна проява е част от станала вече традиция Пътна полиция в Кръджали и доброволците от Общинският съвет по наркотични вещества да отбелязват със съвместни прояви Световния ден за възпоминание на жертвите на пътнотранспортни произшествия.

COMMENTS

WORDPRESS: 0