Поклон за Апостола в „Славейков“

24rodopi.bg/Образование По традиция в двора на СУ „П. Р. Славейков“ се проведе тържествено честване на годишнината от гибелта на Апостола на свободат

24rodopi.bg/Образование

По традиция в двора на СУ „П. Р. Славейков“ се проведе тържествено честване на годишнината от гибелта на Апостола на свободата Васил Левски. Тази година отбелязваме 150 години безсмъртие, посочват от кърджалийското школо.

Честването започна с едновременно рецитиране на Ботевото стихотворение „Обесването на Васил Левски“, казано за втора поредна година от шестокласника Виктор Колев и повторено от всички малчугани в пълния двор на училището за шампиони. Продължи с рецитал, подготвен от учениците от Школа „ИстОрика“ с ръководител Димитър Димов, на стихотворения, посветени на Апостола.
Рециталът завърши с награждаване на участниците в националния конкурс за най-добра рецитация на стихотворение за Левски – Анделина Дюлгерова от 8б клас, Яница Ханкова от 9б и Мелвин Сюлейман от 11в клас. Конкурса, организиран за 23-ти пореден от методическото обединение по история, география и философия при СУ „Петко Рачов Славейков“ под надслов „150 години безсмъртие“, спечели за втори пореден път дванадесетокласничката Мария-Магдалена Делчева. На второ място се класира Любомир Колев от 9в клас, а на трето – Ясин Мустафа от 12б клас. Всички награди връчи директорът на училището Милко Багдасаров. След това най-малките славейковци поднесоха своите цветя пред портрета на Васил Левски в двора на училището.

COMMENTS

WORDPRESS: 0