Поиска 10 000 лева: Ученичка обгорена на павилион за царевица!

Поиска 10 000 лева: Ученичка обгорена на павилион за царевица!

24rodopi.bg/Регион Ученичка, претърпяла инцидент на павилион за царевица в Девин, поиска 10 000 лева обезщетение, съобщава в новия си брой „Родопи 

24rodopi.bg/Регион

Ученичка, претърпяла инцидент на павилион за царевица в Девин, поиска 10 000 лева обезщетение, съобщава в новия си брой „Родопи voice“.

Произшествието станало през май м.г. 15-годишната започнала работа на търговския обект с разрешение от Инспекцията по труда. Павилионът бил за варена царевица, хот-дог, катми и други хранителни продукти. Котлоните за подготовка на асортиментите били газови. При опит да бъде включен обаче, последвало възпламеняване заради изпускане на газ преди това. Лицето и ръката на момичето били обгорени. На помощ на тийнейджърката веднага се притекли други продавачи от околни обекти. Наложило се тя да бъде откарана по спешност в клиника по изгаряния към университетската болница в Пловдив.

За причинените болки и страдания, паник-атаки, безсъние, страх, посещения при психолог в училище, потърпевшата заведе дело срещу работодателя за трудовия инцидент. Тя поиска 10 000 лева.

„Винаги е било повтаряно какви са правилата за работа с котлоните. По време на обучението обаче работничките си гледаха телефоните“, бе посочено от ответната страна в съда.

В крайна сметка, магистратите в Девин решиха работодателят да изплати обезщетение в размер на 6500 лева.

COMMENTS

WORDPRESS: 0