Подчиненият Денков – падението на неутолимата жажда за някаква власт

24rodopi.bg/Общество На ГЕРБ и Мария Габриел им писна. Разбирайте, на Борисов му писна. И рекоха „Край – отиваме на избори“. Премиерът в оставка Денк

24rodopi.bg/Общество

На ГЕРБ и Мария Габриел им писна. Разбирайте, на Борисов му писна. И рекоха „Край – отиваме на избори“. Премиерът в оставка Денков пък направи нещо, което рядко се среща, дори по нашите ширини. Излезе в телевизионен ефир да мънка и да се моли. Върха на падението на неутолимата жажда за някаква власт. Дали премиерска или да пътувал като външен министър, все тая. Пътник отвсякъде.

Запалили са вероятно телефоните от ПП-ДБ на Борисов и хората около него.

Лидерът на ДПС Делян Пеевски рече, че от Движението са направили всичко по силите си правителство да има.

Останаха единствено недоволните пепейци и дебейци, които странно защо реваха през последните дни като вдовица за…

Няма нищо лошо в изборите. Особено, когато няма „ала-бала“ в тях.

Някои хора трудно проумяват истината. Едва след като им се стовари върху главите.

*

В телевизионното си обръщение снощи премиерът в оставка Николай Денков се молеше (използваме мек израз) на ГЕРБ-СДС да „замразят“ времето и да се върнат на базата на пазарлъка на 17 март. Сиреч, тези от „Промяната“ са извивали ръце в последната седмица „колкото могат да „цапнат“ и когато българската евроатлантическа търпимост преля, го удариха на „аман-заман“ да продължим „сглобката“, че на едни избори с нас е свършено.

Че Денков не беше истинският министър-председател, това го знаят от жена му до последния платен активист на „Продължаваме промяната“, но началниците по евроатлантическа линия отвън съвсем третират настоящия български политически елит като самодейци по политика. И Габриел, ако стане премиер въпреки вчерашната категоричност в позицията й, също няма да е истинския премиер.

Определено снощната телевизионна изява на Денков си е за съжаление.

 *

А един социолог ли, политолог ли, чийто живот е функция на партийните каси, се опитваше да притесни някоя и друга баба от телевизионния екран, че ако изборите за Народно събрание са на 2 юни, а на 9 юни за Европейски парламент, това щяло да бъде катастрофа за България. Че откога катастрофата за Киро и компания е нещо лошо за България!? Избори „2 в 1“, но задължително с машинното „ала-бала“ са единственото спасение за „Промяната“. Частичното измъкване.

COMMENTS

WORDPRESS: 0