Подарим ли ракетите, влизаме във война по… гол задник

Подарим ли ракетите, влизаме във война по… гол задник

24rodopi.bg/Коментари Делегация от САЩ, водена от министъра на отбраната, пристигна в България, за да огледа колонията. Извинете, грешка, територия


24rodopi.bg/Коментари

Делегация от САЩ, водена от министъра на отбраната, пристигна в България, за да огледа колонията. Извинете, грешка, територията. Министерски съвет отменя свое заседание, за да посрещне „високите гости“.

Целта на визитата е ясна от дни. Държави от Източна Европа, разполагащи с руско оръжие, да го изпратят на Украйна, защото тамошните не можели да боравят с друго.

От нас се иска да подарим далекобойните ракетни комплекси С-300, които служат за отбрана на столицата. Както и други.

Страшното е, че всите политически лидери радостно кукуригат как са готови да помогнат.

Да вземеш страна във военен конфликт, въоръжавайки я, означава, че неофициално обявяваш война на другата.

Да оголиш собствената си отбрана в полза на друг народ пък граничи с национално предателство.

Това е голата истина. Затова, ако ще даваме утре, то в същото това утре трябва да сме получили още по-надеждна отбранителна система. Защото в мига, в който тръгнем да въоръжаваме армията на Зеленски, Путин ще ни приема като враг.

 

„Не можем да си позволим да даваме никаква военна помощ, трябва да искаме такава“, заяви в ефира на „Здравей, България” бившият военен министър Ангел Найденов. По думите му страната ни не бива да се отказва от толкова значими отбранителни способности.

„Американският министър на отбраната Лойд Остин ще посети страни, които имаме по- колебливо отношение във връзка с мерките, които трябва да се предприемат за усилване на колективната отбрана. Със сигурност при посещението му у нас ще стане дума България да осигури помощ на Украйна с въоръжение, в това число и с комплексите, с които разполагаме за противовъздушна и противоракетна отбрана. Ще стане дума и за разполагането на сухопътни компоненти на наша територия”, обясни той.

Найденов добави, че една от системите, с които България разполага може да следи и поразява шест цели едновременно със сила на 12 ракети. „Това е система, която е най-мощното въоръжение, което притежаваме в момента”, добави той.

Той беше категоричен, че страната ни трябва да поиска всичко, което съюзниците ни в НАТО предвиждат по отношение на отбраната.

„Оръжейни системи, усилен еър полисинг. След еър полисинга минаваме в следващата мисия по отношение ма ВВС. Тази за отбраната. Не се движим обаче в синхрон с общите отбранителни планове, вероятно и това е една от причините за посещението на Лойд у нас”, коментира още Ангел Найденов.

Според него излизане на конфликта извън територията на Украйна би означавало въвличането на НАТО и прекрачване на прага на Трета световна война.

На снимката: Много български политици продължават да възприемат случващото се като местене на момчешки играчки. Снимка: pixabay.com

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0