Подарък от Ерол Мюмюн за децата: Безплатно кино и… „Фантастичното магазинче”!

24rodopi.bg/Общество Безплатно кино за малчуганите осигурява кметът на община Кърджали Ерол Мюмюн по случай Международния ден на детето. На 1 юни в

24rodopi.bg/Общество

Безплатно кино за малчуганите осигурява кметът на община Кърджали Ерол Мюмюн по случай Международния ден на детето.

На 1 юни в салона на кино „Роял“ от 10 часа ще се излъчат прожекции на хитовата анимация „Астерикс: Тайната на вълшебната отвара“, а от 11.30 часа – „Лешникотрошачката и вълшебната флейта“.

Кметът поздравява всички деца по случай празника и ги кани да се забавляват с любимите герои.

Изненадите от Ерол Мюмюн обаче не спират с прожекциите. На 1-ви юни от 17 часа на сцената на театър „Димитър Димов” отваря врати „Фантастичното магазинче” –спектакъл от деца за деца на Детско-юношеската студия за опера и балет  при Държавна опера Стара Загора и с участието на солисти от Операта. Известната поетеса Мария Донева написа текста за сценичната адаптация. Режисурата е на Жасмина Чолакова, ръководител на студията. Хореографията и пластиката са на Ивелина Николова, Богдана Сергеева, Калин Любенов – ръководители на Балетната школа към студията. Вокален педагог е Инна Андреева. В спектакъла танцовите изпълнения са по музиката на Джоакино Росини и Оторино Респиги от балета „Фантастичното дюкянче”. Сценографията е на Салваторе Руссо, Италия.

#image_title

„В един прелестен магазин в сърцето на Париж Майсторът прави най-прекрасните кукли…, но не иска да ги продаде на никого. Хазяинът е недоволен, защото не получава никакъв наем, а има нужда от пари. Купувачите искат да купят кукли, за да ги подарят на децата си. Децата искат кукли, защото…, защото са деца. Куклите копнеят някой да ги купи, за да ги обича и да им се радва. Но пък някои от тях се боят, че може да попаднат в ръцете на лоши деца. Две от куклите са влюбени и ако се разделят, никога повече няма да могат да оживяват. Чиракът иска да запази работата си и да помогне на всички. Но как би могъл, след като желанията им са толкова противоречиви?” – така Мария Донева накратко разказва историята в спектакъла.

И допълва, какви са посланията на „Фантастичното магазинче”: „Надявам се историята да се чете ясно и да внушава идеи, в които вярвам с цялото си сърце. Че когато човек работи майсторски, всеотдайно и вдъхновено, в работата си той влага и част от своята душа. Че тези, които се обичат, не трябва да се разделят. Че когато имаме силно желание за нещо, трябва да се вслушваме в другите, да умеем да чакаме, да бъдем търпеливи. Че трябва да се доверяваме. Че не всичко се купува с пари. Че има красота и щастие за всички”.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0