Почит за всички герои

Почит за всички герои

В навечерието на националния празник на България, възпитаниците на СУ ,,Йордан Йовков“ отбелязаха предстоящия празник-Трети март. На този ден отдавам

В навечерието на националния празник на България, възпитаниците на СУ ,,Йордан Йовков“ отбелязаха предстоящия празник-Трети март.
На този ден отдаваме почит към всички герои, загинали за българската свобода, на светлата и чиста жертвеност пред олтара на родината, на техните мечти за достойно бъдеще. „Йовковци“ носят в сърцата си признателност и гордост на достойни потомци.
За този ден – националния празник на България, те посветиха редица мероприятия.
Малки и големи ученици четоха стихове, пяха песни, рисуваха и изработиха табла на патриотична тематика. Стиховете, които ученици рецитираха, са от класически произведения, дело на бележити писатели, свидетели на героичната епоха.
В часа на класа се проведоха дискусии за бележити български личности, допринесли за Освобождението на България. Те изготвиха и презентации, които можеха да се видят през целия ден във фоайето на втория етаж.
Училищното радио School days излъчи емисия посветена на бележитата дата. След което прозвучаха вечните български песни, в които се възпява любовта към България и почит към българските герои.
Осмокласниците, придружени от техните учители, поднесоха венец пред паметника на генерал Васил Делов, прекланяйки се пред величието на загиналите за свободата на България.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0