Почина Марин Марковски! Ето кои ужасяващи дела го свързват с Кърджали…

Почина Марин Марковски! Ето кои ужасяващи дела го свързват с Кърджали…

Почина адвокат Марин Марковски, съобщават от Софийската адвокатска колегия. Той беше едно от най-популярните имена в адвокатурата в България. Две от

Почина адвокат Марин Марковски, съобщават от Софийската адвокатска колегия.

Той беше едно от най-популярните имена в адвокатурата в България.

Две от емблематичните дела, с които остава в историята, са това за убийствата на Андрей Луканов и сестрите Белнейски.

По делото „Луканов” Марковски защитаваше обвиняемият като физически убиец Александър Русов, а по Белнейски – единственият подсъдим Лазар Колев.

Марин Марковски е свързан и с дело в Кърджали. Той се появи изненадващо в болницата в областния град, където в края на 2009 година се гледа мярката за неотклонение на задържан парнаджия от социален дом в Крумовград, поемайки защитата на мъжа.

Хамди Мустафа беше арестуван от полицията след трагедията с взривена противотанкова мина в една от стаите, при който инцидент загинаха три деца. Той дал откритото взривно устройство без да подозира за последствията. Мъжът направи опит за самоубийство след трагедията и бе настанен под охрана в болницата. Именно там се и гледа мярката за неотклонение. Марковски поиска 30 минути, за да се запознае с материалите по случая, след което успя да пребори прокуратурата и да издейства „домашен арест“ за мъжа. Ден след изписването му от болницата, парнаджията се самоуби.

През 2012 година пък той бе защитник на шестимата младежи от Крумовград, които се изправиха пред съда по обвинение в жестокото убийство на местен бизнесмен.

24rodopi.com

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0