Почина известният маратонец от Момчилград Авни Бекир Хасан /обновена/

Почина известният маратонец от Момчилград Авни Бекир Хасан /обновена/

24rodopi.bg/Общество Почина маратонецът от Момчилград Авни Бекир Хасан. Сърцето на дългогодишния спортист спряло, докато бягал с внука си в района на

24rodopi.bg/Общество

Почина маратонецът от Момчилград Авни Бекир Хасан. Сърцето на дългогодишния спортист спряло, докато бягал с внука си в района на стария мост край село Градинка тази вечер, научи 24rodopi.com.

„Около 18:30 часа Авни излиза с внука си, който е на 14 години, да потичат. Обичайната тренировка. В края на моста спират да си отдъхнат. И след няколко минути Авни издъхва, без да е имал оплаквания преди това. Големият бегач на дълги разстояния издъхва в ръцете на внука.

Всички се гордееха, че дядо и внук спортуват заедно всяка вечер“, сподели приятел на  маратонеца.

След подаден сигнал до 112 на място пристигнали патрулка и линейка.

Легенда в бяганията на дълги разстояния, 71-годишният момчилградчанин тренираше и на тази възраст. Печелел е много медали на състезания у нас и в чужбина в бяганията на 10 и 20 км, като в двете дисциплини е постигал най-добрите резултати в България в периода 1993-1997 г. Състезавал се и в класическата дистанция на маратона – 42.195 км.

Последното голямо състезание на Авни Бекир беше маратонът в София през 2016 година, когато остана 86-ти от 420 финиширали в малкия маратон – 21.098 км. тогава той изпревари много състезатели на годините на внуците си.

COMMENTS

WORDPRESS: 0