Почина един от най-богатите кърджалийци

24rodopi.bg/Общество След тежко боледуване почина Сабахаттин Ватансевер/Sabahattin Vatansever, един от най-успешните кърджалийски бизнесмени у нас и

24rodopi.bg/Общество

След тежко боледуване почина Сабахаттин Ватансевер/Sabahattin Vatansever, един от най-успешните кърджалийски бизнесмени у нас и в Турция.

Роден в Кърджали през 1953 година, като ученик Сабахаттин се изселва със семейството си в Турция. В най-модерния турски град Измир той успява да постигне успехи в различни бизнес начинания, в последните години е сочен за един от лидерите в добива и преработката на мрамор. Създава известните компании Eminoğlu SBV Mermer İnşaat Turizm и EMSA İnşaat, собственик е на Armis hotel.

В Кърджали фирмата му „Саба строй“ изгражда няколко жилищни сгради. Последният реализиран проект на Сабахаттин Ватансевер в града край Арда е комплексът „Green park“ (до новия мост).

„Грийн парк“ за мен е един проект, заради който ще идвам често в любимия си град. Това е водещото в тази инвестиция“, каза приживе пред 24rodopi.com известният предприемач.

Ватансевер бе погребан днес в Измир.

COMMENTS

WORDPRESS: 0