Почина акушерът, достигал до родилки през баирите с БТР и танк

Почина акушерът, достигал до родилки през баирите с БТР и танк

24rodopi.bg/Регион Дългогодишният началник на Акушеро-гинекологичното отделение в Крумовград д-р Тодор Дедов е починал тази сутрин, съобщиха негови

24rodopi.bg/Регион

Дългогодишният началник на Акушеро-гинекологичното отделение в Крумовград д-р Тодор Дедов е починал тази сутрин, съобщиха негови колеги. 

„Ние, лекари и акушерки, израснахме при него. Той ни беше учител по акушерство. Бог да прости! Почивай в мир!“, написаха медиците в АГО. 

Д-р Дедов е началник на отделениетопв Крумовград от 1980-та до 2002 година, преди това е работил в ардинската болница.

„Внук на първия българин, защитил докторат и първи български професор математик, син на известен пловдивски лекар – той отдаде 40 години от живота си на здравеопазването. Работеше често при невероятно трудни условия в Крумовград, с БТР и танк е посещавал и израждал родилки, но винаги е бил на своя пост, като професионалист. Зад външния му, малко недодялан, вид се криеше един много отговорен човек, при това той допускаше малцина до нежната си душа. Вярвам, че ще го запомним с готовността си винаги да окаже помощ на ближния си. Поклон и вечна памет!“, написа в профила си във фейсбук професор Тоньо Шмилев.

COMMENTS

WORDPRESS: 0