Почетен знак от президента за Ибряма! Той превърна сватбарската музика в джаз – феномен

Почетен знак от президента за Ибряма! Той превърна сватбарската музика в джаз – феномен

24rodopi.bg/Общество В навечерието на националния празник на България – 3 март, президентът Румен Радев връчи висши държавни отличия на заслужили бъл

24rodopi.bg/Общество

В навечерието на националния празник на България – 3 март, президентът Румен Радев връчи висши държавни отличия на заслужили българи, които с труда си допринасят за „благото на хората в страна и на общностите ни зад граница“.

„С своята работа те издигат и името на България в международен план“, с тези думи държавният глава се обърна към изтъкнати дейци в областта на културата, науката, образованието и медицината, които отличи на тържествена церемония в Гербовата зала на президентската институция. На церемонията присъства и вицепрезидентът Илияна Йотова. С орден „Св. св. Кирил и Методий“ първа степен държавният глава удостои Петър Горанов, Отец Александър Чъкърък, проф. Диана Петкова и проф. д-р Димитър Димитраков. Почетен знак на президента Румен Радев връчи на инж. Тодор Тошев и на Иво Папазов – Ибряма.

Световноизвестният български музикант Иво Папазов – Ибряма, който придобива международна популярност с виртуозността, с която превръща сватбарската музика в джаз-феномен, беше отличен от Румен Радев за значимия му принос към българската култура и за разпространението в цял свят на богатите културни традиции на България, както и по повод 70-годишнината от неговото рождение.

COMMENTS

WORDPRESS: 0