Побой над жена заради… мръсен полилей!

Побой над жена заради… мръсен полилей!

„Домът ни е бардак“ и блъскане на главата в пода 24rodopi.bg/Общество/Регион Побой над жена заради непочистен полилей. Тежки реалности в жестоко

„Домът ни е бардак“ и блъскане на главата в пода

24rodopi.bg/Общество/Регион

Побой над жена заради непочистен полилей. Тежки реалности в жестоко битие. Поредна глава в архива „Домашно насилие“.

„Домът ни е бардак, не си почистила както трябва, защото спиш до късно!“-тези обвинения отправил мъж от региона към съпругата си. Скандалът се заформил рано сутринта. Жената, познавайки характера на съпруга си, замълчала. Това още повече отприщило гнева на родопчанина, който се навел и нанесъл удар с глава в лицето на жената. От челото й потекла кръв. Насилникът я блъснал на земята, стъпил с крак върху гърдите й, хванал я за косата и започнал да блъска главата й в пода, псувайки и казвайки „Ти си ми най-голямото разочарование“. За да заглуши писъците й, затворил прозореца на етажа, в който живеели в семейната къща. Съпругата успяла да избяга на двора, където била съседка и помолила тя да се свърже със 112 за помощ. На място пристигнал полицейски екип, а униформените заварили окървавената жена, която плачела и казала „Не е за първи път“.

Родопчанката събрала багажа си, взела и детето и заминала при родителите си в кърджалийско село.

Делото влезе в съда и на две инстанции магистратите постановиха съпругът да не доближава дома на жена си, както и нея на по-малко от 50 метра в рамките на 12 месеца. Наложената глоба на мъжа е в размер на 500 лева.

Десетки са вече подобни дела за защита от домашно насилие в региона. Не само съпруги обаче искат помощ от Закона, но и родители, чиито деца проявяват агресия спрямо тях. През последните години един-единствен казус е засегнал насилие спрямо силния пол. В него мъж от Кърджали поиска защита след като „системно е бил нараняван от съпругата си“. Последно той е бил ударен с кухненска посуда след като се е върнал късно от среща с приятели. Според тогавашната защитна версия на жената, съпругът й често посещавал казина в областния град.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0