По-силно „кърджалийско присъствие“ по върховете на полицията – Атанас Илков вече е шеф на ГДНП

По-силно „кърджалийско присъствие“ по върховете на полицията – Атанас Илков вече е шеф на ГДНП

24rodopi.bg/Общество Бившият директор на полицията в Кърджали Атанас Илков е новият шеф на Главна дирекция "Национална полиция" /ГДНП/. Той сменя на

24rodopi.bg/Общество

Бившият директор на полицията в Кърджали Атанас Илков е новият шеф на Главна дирекция „Национална полиция“ /ГДНП/. Той сменя на поста Венцислав Кирчев, който отива в звеното за подпомагане на вътрешния министър.

Припомняме, че през януари т.г. Илков управлява няколко дни дирекцията, но после назначиха Кирчев за титуляр.

Илков влиза в МВР през 1987 г. Кариерата му преминава през началник сектор „Оперативно обслужване на местата за лишаване на свобода“, началник на сектор в ДНСП, началник на отдел “Криминална полиция” към главна дирекция на криминална полиция. През 2014 г. той беше освободен заради операцията в Лясковец, при която загина командос от отряда за борба с тероризма, но после беше върнат в системата.

През месец юли 2016 г. Илков бе назначен за началник на отдел “Криминална полиция” при ОДМВР – Пловдив, година по-късно оглавява ОДМВР-Пловдив. От юли 2019 г. застана начело на ОДМВР-Кърджали, а от 2020 г. ЦСПП-Казанлък. Със заповед на министъра на вътрешните работи от 02. 08. 2021 г. е преназначен за зам.-директор на ГДНП.

COMMENTS

WORDPRESS: 0