По-евтино и лесно: Искате ли жп спирка до Ардинския мост?!

По-евтино и лесно: Искате ли жп спирка до Ардинския мост?!

„Желаете ли да инициираме подписка за разкриване на жп спирка в квартал „Веселчане“, до автобусната спирка на Ардински мост?“. Това питат кърджалийци

„Желаете ли да инициираме подписка за разкриване на жп спирка в квартал „Веселчане“, до автобусната спирка на Ардински мост?“.

Това питат кърджалийци във Фейсбук страницата ЖП Гара Кърджали.

По линията Кърджали – Момчилград пътуват 8 влака в двете посоки. Много от пътуващите от Момчилград  и с.Глухар работят и учат в областния град. След като пристигнат на жп гара Кърджали хората са принудени да използват такси, за да стигнат до училище и работното си място, тъй като до гарата няма обслужващ градски транспорт. „Това създава неудобство и допълнително оскъпява пътуването до крайната цел на пътника. Затова предлагаме да се инициира подписка за разкриване на нова жп спирка в квартал „Веселчане“. Мястото е възлово. От там минават всички автобусни линии на градския транспорт. Пътниците от влака могат да слязат и да използват градския транспорт, за да стигнат до работа и училище. Разкриването на спирката  ще допринесе на пътуващите за спестяване пари за транспорт, а на БДЖ заради удобната връзка увеличаване пътникопотока  в железницата“, са мотивите за подписката.

24rodopi.com

 

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0