Планът за Кърджали: Евтаназия или доживотен приют за агресивните кучета

24rodopi.com/Кърджали Евтаназия на неизличимо болни кучета с необратими патологични изменения, причиняващи им болки и страдания. Евтаназия или доживо

24rodopi.com/Кърджали
Евтаназия на неизличимо болни кучета с необратими патологични изменения, причиняващи им болки и страдания. Евтаназия или доживотно отглеждане в приют на доказано агресивни безстопанствени кучета, чието агресивно поведение представлява опасност за живота и здравето на хората или животните. Кучетата, попадащи в тези графи, ще се определят от Комисия, съставена от представители на Общината, ветеринарните власти и организация за защита на животните.
Тези мерки влизат в програмата на Общинската администрация в Кърджали за овладяване на популацията на безстопанствените животни, която е с хоризонт на управление до 2025 година.
Проектът вече е публикуван на сайта на Общината, а граждани и сдружения могат да дават своите предложения, мнения и препоръки до 12 януари 2022-ра година.
В програмата е заложено и задомяване на безстопанствени кучета чрез създаване на сайт, на който да се публикуват снимки и информация за животните, за които се търсят стопани.

COMMENTS

WORDPRESS: 0