Пили ли са Хаккъ и Мурат във фаталната нощ?!

Пили ли са Хаккъ и Мурат във фаталната нощ?!

24rodopi.bg/Криминале/Темата+ Употребили ли са алкохол или друго упойващо вещество двамата ловци Хаккъ и Мурат във фаталната нощ, в която единият б

24rodopi.bg/Криминале/Темата+

Употребили ли са алкохол или друго упойващо вещество двамата ловци Хаккъ и Мурат във фаталната нощ, в която единият бе смъртоносно прострелян, а другият задържан?

Две съдебнохимически експертизи трябва да отговорят на този въпрос. Към момента все още се чакат резултатите от тях, съобщиха за 24rodopi.com от Окръжната прокуратура в Кърджали. Назначени са също така съдебномедицинска и балистична експертизи.

Припомняме, че 29-годишният Мурат бе смъртоносно прострелян около 1 часа на 27 февруари в землището на село Чобанка. Задържан тогава за съпричастност към случая бе 42-годишният Хаккъ.

В ход е разследване е по чл.123, ал.1 от Наказателния кодекс за причиняване на смърт поради немарливо изпълнение на занятие или друга дейност, представляващ източник на повишена опасност, и се води под ръководството на прокуратурата. 

Припомняме, че двамата са ловци от дружинката „Равен“. Според неофициална информация, във фаталната нощ са били на лов за хищници.

COMMENTS

WORDPRESS: 0