Пиян и дрогиран водач опита да подкупи полицай със 100 евро!

Пиян и дрогиран водач опита да подкупи полицай със 100 евро!

24rodopi.bg/Криминале За предложен подкуп на полицейски служител жител на община Джебел е бил задържан в РУ-Момчилград, съобщиха от Областната дирекц

24rodopi.bg/Криминале

За предложен подкуп на полицейски служител жител на община Джебел е бил задържан в РУ-Момчилград, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

На 23 юли около 01.00 часа в Джебел за проверка бил спрян лек автомобил „Мерцедес“, управляван от 57-годишен. За да осуети тестове за алкохол и наркотици, водачът пъхнал 100 евро в джоба на униформения служител. Полицаят незабавно уведомил дежурната част. Пристигнал втори полицейски екип, който извършил оглед и е образувано бързо производство  по чл.304, ал.1 от Наказателния кодекс за подкуп. Направените тестове за алкохол и наркотици на шофьора отчели съответно 1,89 промила и положителен резултат за амфетамин. Отказани били проби за химически анализ.

Образувано е второ бързо производство за управление на моторно превозно средство след употреба на алкохол и наркотично вещество. Водачът е бил задържан за срок до 24 часа в полицейското управление. Работата по случаите продължават разследващи полицаи.

COMMENTS

WORDPRESS: 0